Vinterflyging Gullknapp 5. januar

Så fort den siste nyttårsraketten hadde stilnet av, samlet det seg stor gjeng med Gullknapp-piloter på en flott vinterdag for å fly! Værdamene på TV2 hadde lovet oss vindstille, sol, og -2 grader. Heldigvis for oss stemte dette på en prikk. Førstemann var på plass kl. 10:00, og ut over formiddag strømte det på med modellflyvere med rikelig stikkerust etter en høst som best kan beskrives som lite flyvedyktig.

Fra Elefun sin juleavslutning for klubben, hadde Raymond gjort klar sin K8B fra Phoenix Models med røslige 6 meter vingespenn! Denne skulle få jomfrutur over de Frolandske skoger. Nytt for året var også en 40% Extra 300 med DLE 222 klargjort med slepekrok for oppgaven. Slepet gikk på andre forsøk glimrende og Raymond kunne fint fly hands-off etter kun få minutters trimming og utprøving. Den gled stille og sakte over på den knallblå himmelen i tykk vinterluft. Over 20 minutter flytid på sitt første slep til adekvat høyde står det respekt av! Med en vingeprofil designet for termikk, og en forkant på størrelse med en røkt middagspølse, kunne han i 5 meter høyde over rullebanen gjøre flere 360 graders runder for å bremse ned for landing. Ryktene vil ha det til at det i løpet av våren blir installert luftbremser for å få doningen ned fra cumulusskyene før nattemørket kommer sigende.

Yngve og Stin hadde også tatt med hver sin storseiler og hang flittig bakpå Extraen. De to gutta leverte gode lowpasser med hyl like over stripa, og Yngve med sin GPS-vario fra FlightGadgets opplevde faktisk termikkbobler og en topphastighet på 170 km/t. Stin hadde også tatt seg bryet med å ta med sin 1:3 ASH 26 fra Schüler Modellbau med 6 meter vingespenn. Den har udelte vinger for ekte acro-egenskaper! Denne har tilgode å bli fløyet av Stin, men den dagen den skal opp skal den nok få kjørt seg skikkelig!

Totto tok turen med skalamaskin. Denne gangen i form av Bell 205 UH1-H «Huey» med kerostart-turbin. Deilig å kjenne lyden og lukten av turbin, samt se alle de flott skaladetaljene han har laget. Fin flyving nær publikum og i tillegg meget fotogen. Anbefaler hans filmer fra samme dag som du finner på http://www.tottoshobby.net/gk/knp.htm

Lars Petter fløy rundt med GoPro og filmet oss, flyene, flyturene, og alt annet med sin elektro Skymaster II, samt at Jan hadde sitt heftige multikopter med GPS som også kameradrone i luften!

Dette var så nær vinterversjon av 1. mai jeg har opplevd. Deilig å kunne få en så bra dag på Knappen i den mørkeste tiden på året. Håper på flere solfylte dager med like godt oppmøte i nær fremtid.

Bilder fra dagen finner du her

Tusen takk til Jan og resten for ypperlig fotoinnsats! Vi gleder oss til video!