IGG-treff Evje aug. 2012

 

Turrapport fra Gullknapp-pilotene fra Evje!

 

 

Da var det igjen duket for ny Evjetur med IGG-gjengen. Det er akkurat ett år siden Yngve og jeg begge fikk våre første turer på storseilerne våre. Yngve med sin  Ventus, og jeg meg min DG303 Elan Acro. Begge i skala 1:3. Mye har hendt på det året mellom forrige Evje treff og nå. For ett år siden flakset og flikket jeg og Yngve rundt på himmelen, uten særlig forståelse av termikk, flystil, eller trafikkhåndteringen når det er 5-6 seilere og 2 slepere i luften samtidig.

Da vi fredag ettermiddag ankom, hadde vi i midlertid lært fra et fint år med sleping på knappen, for å ikke snakke om den nydelige helgen vi hadde på Nome i våres sammen med Stin. Da vi var ferdig rigget kl. 1800, var vi omtrent alene på plassen. De fleste som var vant med å fly på Evje, hadde reist for dagen, da termikken hadde avtatt betraktelig. Vi brukte kvelden til små justeringer på begge fly.

Lørdag formiddag etter storstilt montering av alle flyene var det briefing. Litt info om sikkerhet, rutiner, flysoner etc. Medlemmene fra GMFK er allerede godt kjent blant IGG’erne som ivrige flyvere. Ingen hadde så mange turer som Yngve og meg denne helgen. Ikke umulig at vi begge to hadde noe slikt som 20 slep hver i helgen. Sammenlignet med flere andre som hadde 2-5 så sier det seg selv at vi ofte sto først i køen. Lørdagen bød på gode termikkforhold, og Yngve startet meget godt med nær 700 meter. Ca en time etterpå fikk undertegnende kryss i boka, da han faktisk rundet 1000 meter over bakken. Varioen leste av ved landing 1003 meter som maks, og det holdt i alle fall for meg. Skjelvende knær, sviende øyne, og en velfortjent pils hørte med i belønningen.

Innkvarteringen var på Odden Camping i en såkalt 4-manns hytte. Det var smått, og klamt, men duger for en helg med venner. Grilling skjedde i fellesskap på stripa, og skrønene nådde nye høyder. Søndagen var termikkmessig en skandale, og ingen fant noe løft i løpet av hele dagen. Yngve og jeg, ivrige som vi er, var stadig oppe og sjekket hele dalen for løft, uten å få noe resultat. Da er det greit å ty til lowpass med roll, noe som i IGG-sammenheng nesten er uhørt. Jeg vil si at de fleste motorflypiloter på Gullknapp, sannsynlig flyr bedre acro enn den gjennomsnittlige IGG-er. Alle på Evje snakket om acro, ingen gjør det!

Vi hadde meget trivelig besøk av Raymond, Tom Erik, Kristian, og Jann.  Tom Erik kom på lørdag og demonstrerte deilig  Pitts i solnedgang, og noen heftige pass med Surprise.  Masse røyk og fine manøvre som alltid. Da det var en helt stille kveld, ble røyken liggende som et teppe over depot og stripe. Meget effektfullt, og til etterfølgelse. Det er ikke umulig at det dukker opp en liten storseiler med Raymond bak stikkene. Han har flere liggende hjemme, som kun trenger et lite ettersyn og programmering. Vi håper på mange fine sommerdager på knappen fremover!

Mange flere bilder finner du her

Takk til Kristian for bilder!