Flott vårdag på Gullknapp!

På en vindstille og 24 grader varm vårdag tok Melvin, Tom Erik, Terje, Stin og jeg turen opp som annonsert på forumet.

 

 

Tom Erik og jeg har sittet 7 kvelder drøyt og montert/modifisert En Pilot RC Super Decathlon 40%. Denne er omtalt på forumet her. Vi var spente på jomfruturen, men ut ifra inntrykkene vi hadde fått underveis, så var vi nokså trygge på at det kom til å ha nok motor, samt være kapabelt til å gjøre litt sprell i retning av aerobatikk. Tom Erik lånte villig ut litt plass i hengeren, og både Pitts og Decathlon ble med oppover.

På flyet er det noe montering som må til på stripa. Hver vinge har 3 nylonbolter, og vingestagene må skrus med 3mm bolt og mutter. I tillegg kommer høyderorshalvdelene med vaiere, om man da ikke har henger. Den 1.5 liter store bensintanken fikk smake litt V-Power Nitro Plus og så sveivet vi igang.

Etter kun få meter uten flaps var vi i lufta, og ting fungerte bra! Noen klikk høyde, og balanse, så var ting stort sett i orden. Det er et stort fly, både i lufta og på bakken. Mye drag, og mye flymaskin å ratte rundt. Med sine 2.3 kvadratmeter vingeflate, er det ikke vanskelig å se opp eller ned på den 🙂

Det som kanskje overrasket oss mest av alt er at den med lite gasspådrag er utrolig snill og sedat. På lavt turtall og rolige, jevne manøvre ser det mer ut som et fly, enn modellfly. Den store kroppen bremser godt, men i kjent Tom Erik-stil skal det side-slippes. Dette gjøres med fullt sideror og balanseror hver sin vei, høy nese, og nesten kniv-egg. Da flyr den sidelengs igjennom luften med flyets lengderetning 45 grader på rullebanen. Veldig tøft, og veldig gøy å klare. Jeg kunne heller ikke dy meg, og fikk til et par fine legger jeg også. På det laveste var TES nede på halvmetern mellom halen på flyet, og asfalten. I tillegg skulle han fly på ett hjul langs rullebanen. Resultatet ble en skrubb på den ene vingetippen, og at hjulet falt av. Men lav sideslip med litt røyk, gir utrolig bra bilder. Med fulle flaps flyr den ekstremt sakte og fint rundt, og tar mindre plass i luftrommet enn en typisk 40 size glow-modell. Flapsene gir en bra virkning så lenge man har flatet ut litt. Litt høy tomgang, og høy nese med fulle flaps, så går 3-punktslanding nesten av seg selv.

Flyet er en traktor, og skal gjennomgå røff behandling. Den har noen riper og merker allerede, men dette er ikke en utstillingsmodell. Det er en leke, og et verktøy for seilflyverne.

Ellers fløy Tom Erik den trofaste Pittsen sin, og gjentok noen stunts fra første mai. Flyet forsvant i sin egen røyk ved en hover like over bakken. Da er det full spiker som er eneste redning!

En flott dag med pølser på grillen, celebert besøk fra Svenn og kompani, og sol og blå himmel så langt man kan se. Bare synd det ikke var flere med fly tilstede idag. Mange som gikk glipp av en smak av flysommer idag! Bilder finner du snart i nederst i denne artikkelen!

 

{gallery}Artikler/Dechatlon/{/gallery}