Aerobatic sleping!

Vi hadde en skikkelig soldag på Knappen idag! Strålende sol, og 5 plussgrader. Lett trekk, men ikke kritisk. Sola tar skikkelig og røde neser er ikke til å unngå. De som fant veien var Øystein, Yngve, Tom Erik og Johannes. Grillen var fremme og den stilte med ostepølser og cola.

Tom Erik hadde også tatt med Pittsen sin, og luftet denne noen turer i vårluften. Et sikkert vårtegn å en stor rød Oracle-dekorert dobbeltdekker over Froland! Nydelig lyd, og som vanlig et flott syn i luften. Øystein hadde med sin Extra 300 fra ExtremeFlight, samt sin trofast Trex 700N. Johannes stilte med Yak og storseiler. Siden Tom Erik gjerne stiller som slepekusk, ble det mange fine slep. Nå som vi etterhvert har lært oss selve slepet opp til 500-600 meter, er det tid for å heve vanskelighetsgraden litt!

Idag har vi innført aerobatikk under slep. Umiddelbart etter take-off legger Tom Erik Yak’en på hodet, og fortsetter nokså rett frem over Yngve som er fotograf. Vi må passe på at lina er nokså stram, men så lenge den er dét, er det bare å rolle i vei. I litt stig og mot vinden, rollet Tom Erik og Johannes hver sin vei kontinuerlig. Dette krever at begge piloter ser på hverandre i lufta , samt har ett øye på lina samtidig. Flere ting å passe på, men utrolig rått å se på! Vi kommer til å vise dette frem på 1. Mai, og da med røykanlegg! Dette er noe man ikke ser gjort i slepeflysammenheng i Norge til vanlig. Yngve og Johannes skal ligge i hardtrening til Nome-treffet, og vise frem til frekkas-sleping der!

Trykk her for å se bilder!

Det eneste som var synd, var mangelen på andre medlemmer på Knappen. Slik en fin dag, og flotte forhold!

 

-Johannes