Slepedag på Evje 04.06.11

 

 

{joomplu:1233}Les en kort rapport fra en fantastisk slepedag med Agder Modellflyklubb på Evje!

 

Etter at Yngve hadde mailet litt med gutta i Agder Modellflyklubb, så bestemte vi oss for å besøke klubben på Evje for en hel dag med sleping og annen flyving. Stripa på Evje brukes også til Mikrofly, og er derfor bred, og omtrent så lang som man gidder å slå gresset. Det ligger en et dalføre, som gjør at en eventuell vind vil blåse langs med stripa stort sett hele tiden. De har nå omlag 60 medlemmer, men i likhet med oss, kun en håndfull «faste» piloter.  

Da vi ankom etter en drøy times kjøring ble vi møtt av 22 varmegrader, nesten vindstille, og 5 skalaseilere i tillegg til Yngves Ventus. Det største veide 24 kg, og hadde et rått detaljnivå. Et vanlig slep var ca 400m høyde før de klinket, og slepekusken landet. Alle gutta hadde variometer og høydemåler, og det var rikelig løft å finne. Flere logget flighter på <30 minutter, med flere turer opp til 1000 høydemeter. Der oppe blir selv de største flyene små, men det var forbausende lett å holde orienteringen på dem. Mot slutten av flighten gjaldt det å stupe ned i lowpass så det hylte, og synet av en seiler i 150 km/t over stripa i lav høyde, fikk frem gliset hos de fleste. 

Dessverre ville de ikke henge bakpå hverken meg eller Yngve, for de mente at våre utløserservoer på slepekroken var for svake. I deres klubb var det servoer ala Hitec HS-7955TG i 25kg klassen som gjaldt. Det fine med denne typen flyving er at seilerne befinner seg på 300-1000 høydemeter, og dermed er det rikelig plass til andre motorfly i luftrommet under. Begge GMFK-gutta fikk flere turer på flyene våre, og vi fikk vist dem litt hvordan man flyr med røykanlegg Cool

Når man ser hvordan andre klubber har fått laget til stripe med gress, brakke, og strøm, får man virkelig lyst til å lete etter muligheter for å lage det samme for vår klubb. For de av dere som har muligheten så er det IGG-stevne på Evje  om to uker (18+19 juni). Bildene i artikkelen er kun en dårlig erstatning for å se dette «live»! 

Dessverre kom ikke Yngves 5-meter Ventus i luften grunnet defekte servoer. Med jomfruturen er nok like om hjørnet! Raymond tok også turen innom, dog uten fly. 

 

http://www.gmfk.net/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=42&Itemid=66