Turrapport /F3F-resultater fra Hanstholm våren 2011

 

 

Totalt 15 glade sjeler stilte opp i grålysningen på kaia i Kristiansand i tåke, regn, og kraftig sjø. Etter mange runder egg og bacon i buffeten, ankom vi endelig landet med de rette veiene, kumøkkdunst, billig voksenbrus, og gode muligheter for hangflyving. Deltakere var Jann med kone, Tom Erik, Øystein, Stin, Rune, Yngve, Jan, Richard, Truls, Tommy, Raymond, Melvin, Bjørn, og Johannes. Været var noe begredelig ved ankomst, men yr, og slappe vindforhold. Hyttene var av type store, med to bad, og to store bord til mekking/liming. 

Bilder fra turen finner du i Galleriet, eller ved å trykke her!

 
Vi tok turen til et lite hang i innlandet, og trasket opp på kanten med noen vinger. Forholdene var nokså marginale, og flere av de mest erfarne tok seg heller en øl, enn å bli våte i regnet. Litt vingeflyving fikk vi til, men gleden ble noe kortvarig da regnet tok seg opp. Tilbake på hytta ble det rikelig ljuging, og oppsett av nye modeller. Pipingen fra radioprogrammering var nokså dominant. Etter Pizza, og et spontankjøp av Race M F3B 3.15, med Ellipse 4 V-halekropp av undertegnede, ble det en tidlig kveld. 

Dagen derpå var det bakeriet med bunkring av baguetter til en lengre dag på hanget. Turen gikk videre til innenlandshanget, og noen dro til Løgstør. Noe mere vind, ca 4-5 m/s, og en del av klubbens tre-metere fikk luft under vingene. Ræhr eller «hestehanget» var fullt av hester, så vi kunne ikke bruke dette hanget i det hele tatt ila. turen. 

 På lørdagen var det klart for F3F-konkurranse på Bunkersen. Mye turbulens, men med vind på opptil 10 m/s. Vi hadde på forhånd delt oss i to klasser for konkurransen. Hovedklassen, og kampen om den Gule Lua var «Retardsgruppa», mens de 5 av oss med minst erfaring fikk kjempe om en sålangt ukjent premie i det som ble kalt «Jomfruklassen». Deltakende her var Rune, Øystein, Johannes, Tommy, og Jan. Vi hadde på forhånd trukket startrekkefølgen, og satset på å fly 10 omganger, med 2 omganger per flytur for å få avviklet konkurransen relativt raskt. Ringeanlegg og A-frames for sikting ble satt opp, og de første tidene lå på lavt 50 tall. Grunnet turbulensen var det stor variasjon mellom tidene, og flere trakk seg underveis for å spare modellen, og muligens egne nerver. Av totalt 11 startende, var det bare 5 som fullførte. Hangtrollet krevde mye modeller denne dagen, og mange dro hjem med bruddskader på flere av dyngene sine. Beste tid ble 44.0 av Tom Erik i runde seks. 2. beste tid ble Raymond med 44.20 i runde to, og på 3. raskeste tid var Johannes med 44.5 i runde 8. 

 Stevnelederen førte resultatene over på PC, og etter kort tid var det offentliggjøring av vinnere, samt premieutdeling. Vinneren av Jomfruklassen ble Johannes, og 1. , 2. , og 3. plass totalt, alle deltakere sett under ett, ble henholdsvis Raymond, Tom Erik, og Johannes. For å matche den Gule Lua som var hovedpremie, hadde kona til Terje på oppdrag laget et custom pannebånd med matchende farger til den Gule Lua. Akkurat passe pinlig til at man etter å ha vunnet denne, automatisk ønsker å strekke seg mot å prøve å vinne den Gule Lua neste år. Ettersom man kun kan vinne i Jomfruklassen ett år, så blir pannebåndet automatisk overført til vinneren av neste års Jomfruklasse. To flasker sprudlevin ble også delt ut til de to vinnerne.

Flere gikk i hangkanten idag, mange hadde noen røffe landinger, og Yngve hadde i tillegg en radiosvikt som førte til at en kliss ny Lynx 2m i dobbel karbon suste inn i nærliggende skogområde i Failsafe. Utrolig nok, så var det bare to skader i vingen som lar seg reparerer helt fint. Hell i uhell.

Siste dag var det ny tur til Løgstør, der vi hadde DS, og fri flyving, avsluttet med en ny F3F-konkurranse med Tom Erik, Raymond, Richard, Øystein, og Johannes. Vinneren plassert først. Vi venter allerede i spenning på høstens dato for ny tur til Hanstholm!

 

F3F resultater kommer straks