Referat fra Klubbmøte 3 mars

Det var duket for litt info om hangflyving på Blakstadheia!{joomplu:707}

 

Hesteskoen med bord ble laget til, og Tom Erik startet med litt kjapp informasjon om at vi nå i hovedsak kun kan fly fritt på Gullknapp i helgene grunnet anleggsarbeid. Styret jobber for å få holde klubbtrefff i henhold til terminlisten på Knappen til tross for dette. Så var det tid for foredrag om prinsipper rundt hangflyving, F3F-konkurranse, og det som flere i klubben så smått har begynt å snuse på: Dynamic Soaring, eller DS. Prinsippet virker spennende med at du stadig flyr i en slags medvind, og utnytter trykkforskjellen rett over hangkanten til å bygge opp videre fart. Det skal legges til at med basis i historiene som ble fortalt, så virker det å være forbeholdt piloter uten mentale sperrer, eller de med noen modeller i bakhånd Cool  Av kommende Danmarksfarere, var det vel bare Rune og Johannes som ikke hadde erfaring fra hangflyving fra før, og mange poenger ble nevnt og notert. Som seg hør og bør ble det som vanlig diskusjon underveis, og stemningen var høylydt og god når svingteknikk etc ble debattert.

Mens vi alle var ovenpå om hvem som er bedre enn hvem, og hvilke modeller som duger, og hvilke som suger, så ble det inngått en rekke veddmål på kryss og tvers om hvem som slår hvem, hvem som blir raskest i F3F-løypa, og hvem som kommer til å stikke av med den Gule Lua.

Klubben har tilgang på en fin-fin vinsj, og det ble også fremvist noen prinsipper som gjelder innen vinsjing, og termikkflyving. Det ble luftet forslag til noen plasser hvor man kunne hatt vinsjetreff i sommerhalvåret. Hvis dette kan bli realisert så stiger kanskje motivasjonen til å anskaffe store seilfly litt, ettersom bruksområdet utvides.

Yngve hadde brettet opp ermene og tatt på seg kjøkkenforkleet, og stilte med nydelig sjokoladekake. Blakstadkaffen smakte som vanlig som gull. Det ble mot slutten rikelig tid til ljuging, og fremvising av nye og gamle prosjekter. Kanskje høyest på råskap-skalaen var Tom Eriks nye Freestyler 3. En aldeles lekker sak i karbonfiber med vingspenn på 2.85m. Vekt fra 2 kg, og oppover. Designet for å forhåpentligvis slå oss alle i 10x 100 meter, men ryktene som Yngve hadde hørt/satt ut,  vil ha det til at han er avhengig av sterk vind for å klare seieren i år! Yngve hadde med Race M, som flere kjenner fra før. En annen duell utspiller seg på det laveste nivået der Rune og Johannes stiller med hver sin 2 meter, og null erfaring. Begge har alt å vinne, og ingenting å tape, så kanskje selv de «store gutta» må passe seg litt?Surprised

Knut hadde med FlyCamOne 3 videoutstyr for First Person View-flyving. Bestående av kameramodul med sender og minnekort, samt en mottaker med fargeskjerm. Kjekk plug-n’play pakke som virker brukervennlig, og enkel å sette opp. Med sendereffekt på 10mW er den lovlig i bruk også Laughing

Til slutt viste Johannes en liten 30cc Sbach fra Pilot RC med vingespenn 1.85m. Motor er RCGF 32. Det ble snakket litt om virkningen og viktigheten av å bygge lett. 5 gram spart 20 plasser, er 100g! Slikt blir det potent 3D-kjerre av!

Det ble notert at det på dette klubbmøtet kun var totalt 12 medlemmer til stede. Dette er ikke allverden. Riktignok er kanskje ikke alle like interessert i seilfly, men vi håper og tror at det rent sosiale burde være nok for å trekke litt folk en torsdagskveld. I allefall er det veldig ønskelig at forslagskassa på forumet brukes litt aktivt for å fremme temaønsker. Vi må ikke på noen måte gjenta temaer som har gått tidligere. Nye ting kan også læres. Så hvis du holdt deg borte fra møtet grunnet uinteressant tema, så er du hjertelig velkommen til å komme med forslag til tema som passer akkurat DEG bedre.

Vel møtt torsdag 7 april på Blakstadheia for en rykende fersk turrapport med gripende bilder fra Danmark. Temaet etterpå blir IMAC, og med så mange flotte sportsmodeller i klubben, så burde vi kunne stable på bena en liten klubbkonkurranse i den enkleste klassen. Vi er allerede en liten gjeng som ønsker å fly litt målrettet, men allikvel på et foreløpig lavt ambisjonsnivå. Her er de fleste ferske, og en fin innføring blir å vente seg den 7.  Ryktene vil ha det til at det kommer både kaffe og kaker denne gangen også!

 

Hilsen Johannes