Resultat – Norges Cup i F3K 15 mai

Lørdag 15. mai arrangerte GMFK NorgesCup i klassen F3K i Grimstad!

 

 

 

Vi i Gullknapp Modellflyklubb holdt årets første NorgesCup i F3K den 15 mai 2010. Flyfeltet var lagt til Landvik like utenfor Grimstad. Takk til grunneier for lånet!

Fra klubben var vi 6 påmeldte men ingen andre! Noen var visst på tur (Hanstholm). Men det finnes vel flere som vil være med på dette? Det er virkelig moro og konkurrere på denne måten.  

Vi fløy 6 innledende runder med påfølgende finale. De to første rundene besto av en oppgave som kalles stigen (D). Der skal man først fly en flight på 30 sek, deretter en på 45 sek osv. Helt opp til 2 min. Den som kommer lengst opp i stigen får 1000 poeng. De andre får poengene sine utregnet i forhold til vinnertiden. Arbeidstiden i hver oppgave er 10 minutter. I oppgave 3 og 4 skulle man fly fire flighter (Oppgave H). De skulle ha henholdsvis 1 min, 2 min, 3 min og 4 minutter varighet. De to siste rundene i innledende runder var Oppgave C. Her kaster alle i gruppa samtidig og den som klarer og henge lengst oppe stikker av med 1000 poeng. 

De to beste etter innledende var Lars Petter Eriksen med full pott og Tom Erik Smedal ikke langt bak.
I finalen så var det oppgave A (siste kastet teller) og C (siste mann ned).

Lars Petter var best i hele dag, også i finalen så det er bare og gratulere med seieren!

Oppgaver flydd i innledende omganger:

(Task D): Hver deltager har så mange forsøk han/hun vil. Første godkjente tur må være minimum 30 sek. Når det er utført så skal man øke den forrige turen med 15 sekunder.Derfor skal flyingene ha minimum 30 s; 45 s; 60 s;75 s; 90 s; 105 s; 120 s. Lengste flytur kan være 120 s. Arbeidstiden er 10 minutter. 2 omganger  

 

(Task H): (ett, to, tre og fire minutter flytur)
Her har du så mange forsøk du vil i arbeidstiden. Man skal utføre 4 turer med forskjellig varighet. Disse skal være 60, 120, 180 og 240 sekunder i valgfri rekkefølge. Altså blir de fire lengste turene tellende men man får ikke mer poeng enn de målene som er satt. Klarer du de tre korteste turene og 220 sekunder i forsøket på den lengste så blir score altså,  60 + 120 + 180 + 220 = 580 sekunder. 

Arbeidstiden er 10 minutter. Vi flyr 2 omganger.

(Task C): «Alle opp, sist ned»:
En omgang består av 3 kast. Alle i hver gruppe kaster samtidig. Senest 3 sekunder etter signalet er gitt. Man flyr så lenge man klarer. Makstid er 3 min. De tre kastene legges sammen og den med lengst totaltid på de tre kastene får 1000 poeng.  Det flyes 2 slike oppgaver. 

Oppgaver i finaleen:
Etter at den dårligste omgangen er strøket, skal det flyes Finale-omgang. Den beste 3. delen etter innledende omganger skal fly finaleomgangen. Finalen består av 1 omgang «Task A» og 1 omgang «Task C» 

(Task A): «Siste kastet teller»:
Her har man ubegrenset antall kast, innenfor en arbeidstid på 10 minutter. Dvs at man kan kaste fra startsignalet går, og til arbeidstiden er ute. Alt før og etter dette teller ikke. Det er kun det siste kastet som teller her, derfor bør du tenke på hvor lenge du har flydd i de foregående kastene. Maksimal flytid er 5 min. Det flyes 2-3 slike oppgaver.

(Task C): «Alle opp, sist ned»:
En omgang består av 3 kast. Alle i hver gruppe kaster samtidig. Senest 3 sekunder etter signalet er gitt. Man flyr så lenge man klarer. Makstid er 3 min. De tre kastene legges sammen og den med lengst totaltid på de tre kastene får 1000 poeng.  Det flyes 2 slike oppgaver. 

ref. Yngve Sekkenes, GMFK.
 

{gallery}Artikler/F3K mai 2010/{/gallery}