Hanstholm – Høsten 2009

9.-11. oktober arrangerte klubben sin årlige høst-tur til Hanstholm, Danmark. Dette er 4. gangen GMFK arrangerer denne turen og det er tydeligvis populært med hangflyving, for vi blir stadig flere og flere som reiser. Denne gangen var vi hele 17 piloter og vi storkoste oss!  

 

 

 

Foruten den mer eller mindre faste gjengen fikk vi denne gangen med oss noen nye fjes. For Tommy og Hans Eivind ble denne turen deres første møte med skikkelig seilflyving på hang. De var begge litt uheldige de første dagene, men heldigvis fikk de noen flotte turer mot slutten av helgen. Glisene var iallefall såpass brede at jeg tror vi kan regne med at de blir med neste gang også! Ekstra moro var det også at gamlegutta Raymond og Jann ble med. Disse gutta var noen kløppere i konkurransegrenen F3F for 15-16 år siden og det var sannsynligvis noen tykke lag med støv som ble børstet av flyene før denne reisen. Det tok imidlertid kort tid før både piloter og fly var tilbake i det riktige sporet og de gav begge god motstand i vår uhøytidlige F3F-konkurranse som vi arrangerte på lørdagen. Imponerende! Ivar og Sigurd er to kjente fjes fra flyplassen og det er hyggelig at de også drar med seg fly til Danmark.  

Turens høydepunkt var jomfruturen med storseilerene til Terje og Stin. Begge er i størrelsen rundt 4m og det er alltid litt spennende å kaste ut 5-6 kg med storfly utenfor stupbratte hang. Heldigvis fløy begge flyene veldig godt og med jomfrutur unnagjort er det forhåpentligvis ikke lenge til vi ser disse i luften over Froland. 

Til tross for svak vind fra ugunstige vindretninger fikk vi flydd alle dager. Alt i alt var dette nok en flott tur med en særs hyggelig gjeng! Bilder fra turen ligger under galleriet,- trykk her for link videre

 

På lørdagen delte vi oss på to hang der den ene gruppen kosefløy og den andre gruppen satte opp bane og arrangerte en uhøytidlig F3F-konkurranse. Resultatene og tidene ble som følger: