«Viper 500» fra Great Planes

Etter noen diskusjoner internt i klubben vi kommet frem til at modeller innenfor «Quicki 500» reglene er et godt utgangspunkt for å starte opp ett miljø for Pylonracing. 

 

 

 

Modellen de fleste av oss har kjøpt er Viper 500 fra Great Planes. Dette flyet går godt innenfor Q-500 reglementet og det er allerede en håndfull medlemmer hos oss og i Larvik som har kjøpt dette flyet fra Elefun.

Viper 500 kommer så å si ferdigstilt. Har du servoer og motor liggende så er denne flyklar på en kveld. Kroppen og halen er bygget opp i balsa/finèr. Hele frontpartet er forsterket på innsiden med glassfiber og epoxy. Dette fungerer også som fuel-proofing. Vingen kommer i ett strykke og er laget av en isoporkjerne som er planket med balsa. Utsatte steder er forsterket med karbon- og glassfiber. Både kropp, haleparti og vinge kommer ferdig trukket i Top Flite Monokote og man kan velge mellom rød eller hvit farge. Det følger også med et decal-sett fpr å pynte opp modellen.

Motoren festes i baklokket med et spesialtfeste i aluminium som følger med. Dette gjør det enkelt å ta av motoren om man skulle ønske det.

Understellet kommer i ferdig bøyd aluminiumsplate med noe ekstremt slanke og strømlinjeformede hjul. Det kan bli en utfordring å ta av med fra gress.

For å redusere luftmotstanden har modellen en V-hale. Det bør brukes to servoer og V-halemix for å få både høyde- og sideror. Det er også beskrevet en alternativ løsning for de som ikke har denne mixs-muligheten. For å forenkle transport så er V-halen avtakbar ved å løsne på to bolter.

Det er verdt å merke seg at balanserorene er små og at de sitter langt inne på vingen. De fungerer godt i normal fart, men i landing og take-off så er det anbefalt å bruke større utslag. Det er beskrevet i manualen at balanserorene styres med 1 servo, men her kunne man sikkert satt inn 2 servoer og brukt de som flaps for å bremse litt i landingen.

Første flytur gikk greit, men jeg måtte trimme veldig mye opp-høyderor for å få flyet til å gå rett frem. Jeg måtte ha ca 3mm opp-ror for å være i trim. Jeg har fulgt den anbefalte plassering av servoer, mottaker og batteri og har CG på 80mm, godt innenfor det som er oppført i manualen (67-86mm). Under monteringen så jeg at V-halen er montert med relativt stor positiv angrepsvinkel og jeg er nokså sikker på at dette er feil. Jeg kommer nå til å senke halen noen mm i forkant for å redusere behovet for opp-trim. Bortsett fra dette flyer Viper`n helt topp. Den er retningsstabil, rask og med riktig siderorsbruk svinger den pene og krappe pylon-svinger. 

En kommentar til de ror-utslagene som er oppgitt i boka,- det er oppgitt to verdier: en for bruk i take-off/landing og en for høy hastighet. Jeg synes disse utslagene er alt for lite og endte med å brukte de største utslagene for høy hastighet og enda litt til for take-off og landing. På den andre turen viste det seg at selv dette ble i minste laget. Med litt cross-vind og død motor endte flyet på utsiden av stripa med løst understell og motorbukk som resulltat. 

 

 


Informasjon om Viper 500 fra Great Planes:

Motorstørrelse: Glow (.20 – .39)
Kategori: Hastighet
Flying Skill: Intermediate
Ferdigfly – ARF 


Tekniske data:

Vingespenn: 1320mm
Vingeareal: 32 dm2 (500 sq. inches)
Vingebelastning: 42,5 – 48 g/dm2
Lengde: 1050mm
Vektt: 1360-1530g
Vingeprofil: Selig S8064