Resultat F3K 10.mai 2009

Årets første NorgesCup i klassen F3K ble arrangert søndag 10. mai av Gullknapp Modellflyklubb (trykk her for å se invitasjonen)! Vi var litt raske når vi valgte dato for arrangementet, da det krasjet med et F3J-stevne i Spydeberg og F3F i Stavanger. 

Til tross for dette var det over 10 forhåndspåmeldte. Litt skuffende var det derfor at bare 5 stilte til start. Slik skaper problemer med hensyn på gruppeinndeling, innkjøp av felles lunch og anskaffelse av premier.

Vi fløy 6 innledende runder, deretter ble en runde strøket og de 2 beste etter dette møttes til en kort finale. Runde 1 og 2 besto av Task J. Denne oppgaven kalles «3 av 6» som går ut på at alle har maksimalt 6 kast og når alle kast er unnagjort vraker man de 3 dårligste kastene og legger sammen de 3 beste. Vinneren er den som har lengst total tid på de 3 tellende kastene. Runde 3 og 4 besto av Task E, kort forklart «Alle opp, sist ned». Alle kaster samtidig og flyr så lenge man klarer. Maks flytid er 3 minutter. Etter denne oppgaven ble grillen tent opp og vi fikk alle en vel fortjent pause! I runde 5 og 6 fløy vi Task B, «Siste kastet teller». Her har man ubegrenset antall kast innenfor en arbeidstid på 10 minutter. Dvs at man kan kaste fra startsignalet går, og til arbeidstiden er ute. Alt før og etter dette teller ikke. Det er kun det siste kastet som teller her, derfor bør du tenke på hvor lenge du har flydd i de foregående kastene. Maksimal flytid er 5 min. 

Yngve og skribenten vraket modellene i 2. omgang. Lars Petter fløy bra og ledet godt etter de innledende rundene:

Resultat etter 6 innledende runder:

 Lars Petter Eriksen: 5000p 
 Christian Austnå: 4662p
 Jan Aarrestad: 3767p
 Yngve Sekkenes: 1190p
 Tom Erik Smedal:   921p

 

De 2 beste (1/3-del av antall deltagere) etter innledende omganger fløy finaleomgangen som besto av 1 omgang «Task E» og 1 omgang «Task H» (starte på 30 sekunder og øke med 15 sek). Lars Petter ledet etter 1 finalerunde, men var uheldig å fikk skadet halen i ett dårlig kast. Dermed snek Christian seg opp og vant konkurransen. Gratulerer så mye!

Resultat etter finalen: 

Christian Austnå: 1953p 
Lars Petter Eriksen: 1250p

 

Ranking F3K – 2009:
I klassen F3K gis deltagerne egne poengsummer for bruk til uttak. Poengene beregnes etter følgende regel, (Promille fra innledende runder) + ((Antall finalister – Plassering + 1)*10). Rankingen ser da slik ut (se mer på www.f3x.no): 

     Poeng Differanse     
Lars Petter Eriksen  1010    
Christian Austnå   952  58    
Jan Aarrestad   753  257    
Yngve Sekkenes   238  772    
Tom Erik Smeda     184  826    
           

 
{joomplu:483} {joomplu:484} {joomplu:485} {joomplu:486} 

 

 

-Tom Erik