F3F Haugesund, april 2009

GMFK stilte mannesterke med hele 7 deltagere i årets første Norgescup i F3F som var lagt til Haugesund. Med skikkelig gode flyforhold oppdaget alle raskt at F3F er en utfordrende konkurranse som gir ett skikkelig adrenalinkick! …

Hovedtyngden av delegasjonen fra GMFK ankom Haugesund sent på fredags kvelden. Det var ikke helt enkelt å få tak i bosted nå i disse påsketider, men etter god jobbing av Truls fikk vi tak i en flott hytte rett i nærheten av der vi skulle fly. Her var det badstu, boblebad, kjøleskap, frys og alt det man trenger for å slappe godt av etter en lang reise, og ikke minst etter en lang dag på fjellet!
 
På lørdagen fikk vi med oss Arild og Marius fra den lokale klubben ut til ett av de virkelige store hangene ute på Bokn, en øy mellom Haugesund og Rennesøy. For oss hangflygere er dette område ett eldorado med store barske hang for så å si alle vindretninger. Det var en drøy halvtimes gange opp til toppen og med fly, sender, ballast til flyet og alt for mye klær var dette svært god trim! Vi valgte denne toppen da det er gode muligheter her for både vanlig hangflying og DS dersom vinden blåser rett på kanten. Dessverre kom vinden alt for skrått til at vi fikk flydd DS, derimot koste vi oss stort i det massive løftet på hangkanten! Terje var uheldig i landingen og mistet kontrollen på Ocelot`n. Den forsvant på nedsiden av synsfeltet og havarerte i skogen langt der nede. Sporty som Stin er, tok på seg oppgaven å hente havariste. I følge han var det både ulent og bratt der nede! Ocelot`n fikk store skader, men vi fikk lappet den sammen senere på kvelden. Utpå dagen kom tåka krypende, men alle var godt fornøyd så vi satte nesa hjemover for å spise god grillmat. Disse turene er unike i så måte at foruten å fly på hang har man også et sosialt aspekt som gjør dette så fryktelig stas. Sent på kvelden kom den siste gruppa fra klubben, bestående av Yngve og Ole. Batterier ble ladet og fly klargjort, for på søndag skulle det konkurreres!

{joomplu:330}{joomplu:333}{joomplu:352}

 

 

 

 

 

 

 

På søndagen var det duket for årets første norgescup i F3F! Dette ble også arrangert ute på Bokn, men det var langt kortere å gå i dag. Flott vær med 15-20m/s fra sørvest ga glimrende forhold for de 11 entusiastene som stilte til start. Grunnet starten på påskeferien uteble flere av de som normalt stiller i F3F-klassen, men dette ble godt oppveiet med alle deltagerene fra GMFK! For de fleste av disse nykommerene var dette deres aller første konkurranse med modellfly, og med de forholdene som rådet er det en stor bragd bare å delta, enda bedre å fullføre 10 omganger med helt fly! Jeg husker selv første gang jeg sto ute på kanten av fjellet og kjente kulingen slo opp fra havet og opp disse storslåtte hangene. Følelsen av å stå der fremmme på hangkanten er overveldende og det tar sin tid før man blir vant med forholdene og det massive løftet disse hangene genererer. Med flyet i luften er det full konsentrasjon på å holde modellen sånn nogenlunde riktig i banen og man jobber febrilsk for å få modellen rundt i svingene før man har passert svingbasene med for mange ti-talls meter. Slik flyingen gir ett skikkelig kick! 

Arild behersket forholdene godt og var dagens suverent beste pilot, godt foran undertegnede og Rolf Inge. Ellers gjorde alle en hederlig innsats og etter alle entusiastiske smilene å bedømme er jeg sikker på at vi skal delta på flere F3F-konkurranser sammen! De beste fløy dedikerte F3F eller F3B-modeller, men det er viktig å merke seg at man fint kan delta med både 60″-modelle og to-metere. Det var også en F3J-modell i luften denne gangen: 

 Arild:   Freestyler 3 (F3B) 
 Tom Erik:   Aris (F3F)
 Rolf Inge:   RaceM (F3B)
 Richard:   Predator (F3F)
 Stin:   Tragi 700 (F3B)
 Ole:   Whisper (2m)
 Terje:   Fazer (F3J)
 Marius:   Prodji (60″)
 Yngve:   Spider (2m)
 Christian:   Aris (F3B)
 Truls:   Tragi 702 (F3B)

Trykk her for å se flere bilder fra helgen!

Trykk her eller på bildet nedefor for å se fullstendig resultatliste!  Eller du kan gå til www.f3x.no!