Resultat F3K 15.mars 2009

Det ble flott F3K-stevne på Lunderød (trykk her for å se invitasjonen)! Selv om vi manglet noen av klubbens egne på startlisten klarte vi alikevel å stille 7 deltakere til start, deriblant Kim som kom helt fra Tønsberg,- sporty!

Sett vekk fra noen få uhell ble det utvist god flying og stemning var helt på topp! Vi fløy 7 innledende runder, deretter ble en runde strøket og de 3 beste etter dette møttes til en kort finale. I vår klubb flyes det stort sett Fireworks og Sirius, eller en kombinasjon av dette kalt Bastard. Kim fløy en Osiris og etter å ha fått justert på tyngdepunktet så det ut som det også er en kapabel modell. Det er mye fokus på flyvekten på F3K-modeller, derfor er det litt morsomt at den desiderte tyngste modellen (Sirius, 330g) vant på en slik dag med såpass rolig luft. 

Runde 1 og 2 besto av Task J. Denne oppgaven kalles «3 av 6» som går ut på at alle har maksimalt 6 kast og når alle kast er unnagjort vraker man de 3 dårligste kastene og legger sammen de 3 beste. Vinneren er den som har lengst total tid på de 3 tellende kastene.

Runde 3,4 og 5 besto av Task E, kort forklart «Alle opp, sist ned». Alle kaster samtidig og flyr så lenge man klarer. Maks flytid er 3 minutter. Etter denne oppgaven ble grillen tent opp og vi fikk alle en vel fortjent pause! 

I Runde 6 og 7 fløy vi Task B, «Siste kastet teller». Her har man ubegrenset antall kast innenfor en arbeidstid på 10 minutter. Dvs at man kan kaste fra startsignalet går, og til arbeidstiden er ute. Alt før og etter dette teller ikke. Det er kun det siste kastet som teller her, derfor bør du tenke på hvor lenge du har flydd i de foregående kastene. Maksimal flytid er 5 min. Ikke helt overraskende var Christian helt suveren og vant like godt alle innlendene runder. Etter at alle 7 rundene var fløyet så ble den dårligste runden strøket:

De 3 beste etter innledende omganger fløy finaleomgangen som beto av 1 omgang «Task E» og 1 omgang «Task H» (starte på 30 sekunder og øke med 15 sek). Yngve måtte dessverre dra tidlig så han fikk ikke flydd finalen. Resultatet fra finalen ble slik: 


Det var lite å gjøre med Christian,- han var best i dag! Etter finalen hadde vi premieutdeling der alle ble premiert. Stor takk til Elefun for premier! Jeg vil til slutt benytte sjangsen til å takke alle for oppmøte, god flyving og positivt humør! 


-Tom Erik
 

{gallery}Artikler/Resultat F3K mars09/{/gallery}